Aikoinaan Viking Lotto lunasti perinteisen Loton paikan Suomen suurimmat jättipotit tarjoavan pelinä. Suomalaiset ovat pelanneet peliä suhteellisen ahkerasti, sillä noin viidennes pelin jättipoteista on tullut Suomeen. Noin 20 % voittosaalis pohjoismaiden yhteisessä lottopelissä ei välttämättä kuulosta paljolta. Tässä tulee kuitenkin huomioida että peli on aina ollut erittäin suosittu Norjassa ja norjalaiset yhä vieläkin pelaavat yli puolet kaikista Viking Loton riveistä. Viking Loton suurin jättipotti on ollut 15,4 miljoonaa euroa. Tämä potti meni Norjaan vuonna 2013. Suurin koskaan tarjolla ollut päävoitto oli arvoltaan noin 26 miljoonaa euroa, joka sisälsi myös onnennumeropotin osuuden. Tämä potti jäi kuitenkin jakamatta, sillä onnennumero ei osunut kyseiselle kierrokselle.

Pelaa arvontapelejä MrRingolla, lataa bonus tästä

UUDET NETTIKASINOTILMAISTA PELIRAHAABONUSPELAA!
MrRingo20 ilmaiskierrosta750€ bonus + 20 ilmaiskierrostaPelaa nyt

Suurin Suomessa voitettu Viking Loton jackpot voitettiin Helsingissä vuonna 2012. Tämä potti oli suuruudeltaan 7,8 miljoonaa euroa. Lähes yhtä suuri voitto voitettiin Suomussalmella vuonna 2014. Tämän potti oli arvoltaan 7,5 miljoonaa euroa. Viking Lottoa pelataan Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Näistä maista Viro, Islanti ja Liettua eivät ole saaneet vielä ainuttakaan jättipottia.

Viking Loton jättipotit ovat viime aikoina jääneet pahasti jälkeen esimerkiksi Eurojackpotin vastaavista. Ei siis ihmekään, että jättipotteja on koitettu kasvattaa esimerkiksi lisäämällä peliin tuplausmahdollisuus ja onnennumeropotti. Epäilemättä Viking Lottoa hallinnoivat peliyhtiöt pyrkivät vastaamaan kilpailuun ja kasvattamaan päävoiton kertymää entisestään.160100-ringo

Tulevista päävoitoista

Lottopelien voitonjaossa peliyhtiöt ovat ikuisen dilemman äärellä: Miten kasvattaa päävoitto mahdollisimman suureksi, mutta samalla jakaa niin paljon pieniä voittoja, että pelaajien kiinnostus peliä kohtaan pysyy yllä? Viime aikoina lottopelit ovat siirtäneet voitonjakoaan enemmän sekä päävoiton, että pienimmän voittoluokan suuntaan. Tämä trendi lienee lähtenyt liikkeelle Yhdysvaltojen ja Etelä-Euroopan suurten lottomaiden peliyhtiöiden peleistä. Suomessakin Veikkaus on lisännyt peleihinsä lisäominaisuuksia, jotka muuttavat pelien voitonjakoa siten, että se painottuu etenkin jättipottiin ja pienimpään voittoluokkaan. Myös Viking Lotto voitonjako tulee jatkossakin keskittymään yhä enemmän päävoiton suuntaan. Tämä saattaa olla pelaajien kannalta hyväkin asia, sillä se kannustaa pelaamaan ainoastaan pienillä panoksilla ja nauttimaan siitä mihin uhkapelit on tarkoitettukin – pelaamisen huumasta.